maandag 15 september 2014

Drakenslag (1)

Voor ons game op CRISIS - binnen minder dan 2 maand - zal er een grote slag tussen draken op Dor plaatsvinden. Dit zal in meer dan 20 jaar het eerste, volledig nieuwe, officiële (what's in a name) Schimmen & Schaduwen event zijn.

Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt aan het schilderen van de diverse draken, maar een eerste draft van het achtergrondverhaaltje hebben we al. Niets is definitief, alles kan nog wijzigen ...
De vrouwelijke god Ilmatar(?) en de mannelijke god Njoror(?) hebben in het begin der tijden gestreden voor de invloed over de wolken, de winden en de weerelementen. Ze vochten niet rechtstreeks met elkaar, maar recruteerden beiden hun legers uit de draken en andere creaturen die toen de wereld bevolkten. Door deze tweespalt geraakten de drakenfamilies verdeeld in de  Hugol en de Zorin.

De Zorin moesten het onderspit delven in deze strijd, en als straf en eeuwige schande werd hun het vermogen tot vliegen afgenomen - ze hadden geen recht meer op het gebruik van de lucht en de winden, waardoor zij en al hun nakomelingen zich steeds al kruipend zich moesten voortbewegen.
Zo groot was deze strijd tussen de draken en goden dat hele bergketens, rivieren, vulkanen … hierdoor vorm gekregen hebben. Verschillende restanten van deze strijd zijn nu nog steeds op Dor zichtbaar, en de slag, die gekend werd als de Drakenslag, wordt nog steeds naverteld in talrijke epische gedichten en liederen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten