maandag 28 december 2015

Preview: Demoon (3)

We hebben reeds enkele demonen de revue laten passeren, maar hier is een geheel nieuwe type demoon voor de nieuwe versie van Schimmen & Schaduwen: de Tentakeldemoon!

Tentakeldemoon - Foob 2015
Ook deze tekening spreekt weer helemaal tot de verbeelding. Mijn eerste indruk was dat dit een soort Chtulhu-achtig wezen is - een soort van cephalopide die uit de diepste hellekrochten door een demonenmagiër naar ons alledaagse bestaansniveau is opgeroepen. Vooral dat derde oog - of is het eerder een soort mond? - roept beelden op van algehele alziendheid ("God ziet u, hier vloekt men niet!") en een vergaarbron van kennis. Het is misschien wel een wezen dat enkel maar observeert, dat enkel vrees aanjaagt door allerhande data op te slaan, en nadien tegen slachtoffers te gebruiken. Een soort van vleesgeworden sociaal medium, dat privacy gebruikt als zijn meest geheime wapen ...

Of je kan natuurlijk ook je eigen favoriete uitleg verzinnen ... het blijft fantasy! :-)

7 opmerkingen:

 1. Tja, over dat derde oog heb ik eigenlijk niet echt nagedacht. Ik heb het toegevoegd omdat de demon anders niet meer zou geweest zijn dan een overmaatse octopus. Wat de functie van dat derde oog is, zal nog moeten blijken. Suggesties zijn altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaar dat ik wat aan het fantaseren was geslagen over observeren en data opslaan die nadien tegen u gebruikt wordt ... Demonen worden klassiek gezien als gewelddadige creaturen, maar waarom eens geen demoon die enkel psychisch terroriseert? Het feit dat hij op een octopus lijkt maakt dit geloofwaardig, vermits octopi bekend staan als zeer intelligente dieren.

   Verwijderen
  2. Why not. Het zou een "achter de schermen monster" kunnen zijn, dat mentaal andere wezens breekt en ze dan als agenten laat fungeren voor zijn eigen doeleiden.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel dit zijn de demonen van The Gurgling Earth, een grote bodemloze slijmzee op de demonenwereld. Het zijn wilde demonen, die vooral bekend staan voor hun agressiviteit. De demonen die eerder manipuleren zijn die van de Ivory Peak. Maar dat derde oog kunnen we inderdaad gebruiken voor een nasty mentale aanvals techniek. Nu ik erover nadenk... eerder zoiets als de Sentinels in The Matrix.

  Dizzy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de gurgling earth bekend staat voor agressive demonen zou dit één van de intelligentere rakkers kunnen zijn. Een vergaarder van kennis die deze te koop aanbied aan andere demonen (of magiërs). Zijn prijs is mogelijk een hoeveelheid vlees van de koper (pound of flesh). Deze veelvraat gebruikt zijn derde oog voor oppervlakte gedachten te lezen en dan te verkopen. (Hoeveel vingers willen de avonturiers betalen voor de belangrijke info en kunnen ze de demoon wel vertrouwen?)

  BeantwoordenVerwijderen