zaterdag 31 oktober 2015

Mistding ...

In de reeks "nieuwe tekeningen voor een misschien nieuwe editie van S&S", presenteren we vandaag het Mistding. Voor diegenen die niet meer precies weten wat het Mistding precies is, hier een beschrijving uit de oude regelboeken:
Het mistding is een vreemd wezen dat deel uitmaakt van een melkachtige en sterk magische nevel. Eigenlijk is deze nevel op zich een bovennatuurlijke levensvorm met een eigen bewustzijn en intelligentie. Overdag houdt de nevel zich ondergronds schuil voor de zon. Zijn ongewone vorm laat hem toe in de diepere grondlagen voort te bewegen en zich op die manier te verplaatsen naar andere gebieden waar hij tijdens koude en vochtige nachten oprijst om met zijn mistdingen terreur en verschrikking te zaaien onder al wat leeft. Het mistding lijkt op een klein, wit wolkje met lange armen en een paar boosaardig gloeiende ogen. Mistdingen voeden zich met de geestelijke krachten van hun slachtoffer.
Ter vergelijking geven we meteen ook de oude tekening van het mistding (uit de 2de editie van het basisregelboek) erbij.

Mistding, nieuwe tekening, 2015

Mistding, oude tekening, 1990

Geen opmerkingen:

Een reactie posten