dinsdag 29 maart 2016

Magie (9): Elementenmagie - Vuur

De volgende klasse van elementenmagie die de revue passeert is vuurmagie. Net zoals watermagie zijn er ook een aantal spreuken specifiek voor elementenmagiërs die zich wensen te specialiseren.

Zoals te verwachten zijn de meeste spreuken gefocust op vuur. Een leuk is De oproep der vogels, die D8 vuurvogels oproept. De krachtigste spreuk is De terugkeer naar de asse (niveau 5, 33MP, het verbrande hart van een hydra), die een wezen onmiddelijk uitschakelt na een gelukt SPI-10 > SPI proef.

Om nog even terug te komen op de Kobaltdraak (SPI 90) die we ook reeds als tegenstander vermeldden voor de krachtigste waterspreuk, en we opnieuw veronderstellen dat onze magiër 88 SPI heeft, dan wordt de kobaltdraak uitgesckaled met 50+88-10-90 = 38% kans. Zelf een Spiratoplex (met SPI 100 heeft hij de hoogste SPI voor zover ik kan zien), is er nog steeds 28% kans.

Als je puur op aanvalskracht rekent, lijkt vuurmagie dus de betere optie te zijn in vergelijking met watermagie.

Maar eigenlijk is deze  post natuurlijk enkel een alibi om wederom een prachtige tekening van huistekenaar Foob te laten zien, ditmaal een Vuurelement...


En wow, opnieuw een zeer dynamische tekening. De vlammen spatten zó van dit zinderende en brandende lichaam af, maar de gelaatsuitdrukking heeft wel iets intriest, also het wezen beseft dat het geen lang leven beschoren is en zijn energie snel zal opbranden ... Ik kijk er naar uit om deze tekening in full colour te zien, met verschillende tinten van geel, oranje, rood, zwart ...

Er is ook een plan om in de Schimmen & Schaduwen nieuwe uitgave een korte sectie op te nemen over miniature battles. En ik heb het figuurtje voor dit vuurelement al klaar, dankzij ons Drakenslag game op Crisis 2014:Geen opmerkingen:

Een reactie posten