zaterdag 27 oktober 2012

Goblin Tribuun

Gobiln Tribuun 4, December 1992
De basisregelboeken en de diverse uitbreidingen zoals Sagen & Legenden en Duistere Catacomben zijn niet de enige uitgaven waarin Schimmen & Schaduwen materiaal werd gepubliceerd. Gedurende 1992-1993 publiceerde The Wise Tree ook de Goblin Tribuun, een fanzine met allerhande extra materiaal.

 De Goblin Tribuun, of kortweg de Gobtrib verklaarde zelf dat " ... wil bijdragen tot de bevordering van het rollenspel in het Nederlandse taalgebied door zowel rollenspelklubs als geinteresseerden de mogelijkheid te bieden hiermee met elkaar in kontakt te treden. Daarnaast houdt de Gobtrib je ook op de hoogte van wat er in Belgie en Nederland op rollenspelgebied zoal te beleven valt." Voorwaar een nobele missie!

In totaal verschenen er 6 nummers van de Gobtrib, onder het redactieschap van David Van Dijck. Nr. 1 verscheen in juni 1992, nr. 2 in augustus 1992, nr. 3 in oktober 1992, nr. 4 in december 1992, nr. 5 in februari 1993, en het laatste nummer, nr. 6 verscheen in april 1993. De Gobtrib kostte 20 shilling, maar in toenmalige echte munten werd 100 Bfr. gerekend voor 5 nummers. In Nederland betaalde men 5 gulden voor 4 nummers.

Het totaal aantal lezers die ooit de Gobtrib in handen kregen zal waarschijnlijk voor altijd onbekend blijven, maar in Gobtrib 4 is wel een ledenlijst opgenomen die 21 abbonees telde. Ongetwijfeld werden nog enkele Gobtribs aan niet-leden verspreid, maar op meer dan 30 exemplaren zal de Gobtrib waarschijnlijk niet verspreid zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten