zaterdag 16 april 2016

Magie (10): Elementenmagie - Lucht

Het volgende element dat de revue passeert is Lucht. Ook voor Elementenmagie die zich specialiseert in het beheersen van het luchtelement zijn er enkele spreuken te vinden in het basisregelboek (rode versie, p. 146 e.v.).

Op niveau 1 vinden we de obligate schade-spreuk "De Adem van Gograk". Deze laat een windstoot ontsnappen uit de wijsvinger van de magiër en doet 2D8 schade met 2 schade aan BEP. Lang niet slecht voor niveau 1, maar wel 14 MP.

Op niveau 2 vinden we "De Luchtstromingen van het Leven", Deze laat toe dat de magiër overal kan ademen (in water, gas, ...), maar vereist als ingrediënt wel de galblaas van een Ork :-)

Op niveau 3 kan er een Mistding worden opgeroepen met "Mistige Gedachten uit Waasbeelden".

Niveau 4 bevat dan weer een schadespreuk. "De Bliksem van Aaarg" roept donkere wolken op, waaruit bliksemschichten ontsnappen die elk 2D20 schade doen, met 30% kans. Maar als ingrediënt heb je een gebonden demoon nodig! Que?

Niveau 5 heeft slechts een enkele spreuk, "De Kolk van het Geluk". Deze beschermt de magiër tegen allerlei projectielen door zich te hullen in een wervelwind. Als ingrediënt heb je de slagtand(!?) van een Weerwolf nodig.

Al bij al leuke creatieve spreuken, maar wederom versterkt dit een beetje het gevoel dat de spreuken niet zozeer bedoeld zijn voor magiër-spelerkarakters, maar wel voor niet-spelerkarakters die de avonturiers op hen heldentochten ontmoeten.

Als uitsmijter (en de bedoeling van deze post :-)), hier de nieuwe tekening van een Luchtelement, door huistekenaar Foob.
Een voorwaar wervelende luchtmassa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten