donderdag 31 december 2015

Preview: Morlocks (3)

Omdat het vandaag 31 december is, presenteren we hier als nieuwjaarscadeautje zomaar eventjes 2 nieuwe tekeningen van het nieuwe Morlock-ras.

De eerste Morlock is een lagere Morlock, een laag en veil creatuur, dat zonder veel nadenken bevelen opvolgt van een hogere Morlock. Een mogelijke invulling is dat hogere Morlocks de lagere Morlocks telepathisch kunnen controleren. Dat zou hen een zeer gevreesd tegenstander kunnen maken. Merk op dat deze Morlock opnieuw een gespierd exemplaar is, met een grote strijdhamer of strijdpikhouweel als wapen.

Lower Morlock - Foob 2015
De tweede is een Morlock-tovenaar, of -sjamaan, of -zielenlezer, of -medicijnman. De exacte invulling moeten we nog wat nader bepalen voor de Morlock-samenleving. Het is duidelijk dat deze Morlock van de heersende klasse is. Voornaam gekleed, een ietwat arrogante blik die toch enige agressiviteit uitstraalt. Aan de staf bengelen 2 schedels, misschien van andere ondergrondse rassen zoals een rok of een kril, maar misschien ook gewoon van andere Morlocks?

Morlock Shaman - Foob 2015

Alleszins bieden de Morlocks wel potentieel om hen een soort van parallelle rol te geven in het weide Schimmen & Schaduwen universum, naast het ras van de mensen. Orks vervulden traditioneel die rol een beetje, maar die zodanig cliche-matig uitgemolken in allerlei games en fantasysettings, dat een nieuw origineel ras zich opdrong.

7 opmerkingen:

 1. Geweldig idee om de greenskins te vervangen met originelere wezens met die speciale S&S vibe.
  Het was een kwestie van tijd voor er één van de ondergrondse rassen zich als dominant zou opstellen. (Is er misschien een artefakt van Rothin gevonden door een Morlock shamaan?) De naam klinkt goed maar doet nogal aan de film (en het boek) denken. Eventueel en wedstrijd houden om een definitieve naam te vind? Ik nomineer: de Grend. De Vaal. Het bleke ras.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woops. Iets zegt me dat ik die fout nog ga maken.
  Ik prefereerde Engels altijd boven Nederlands tot ik S&S leerde kennen. Er was iets aan de manier dat alles beschreven werd in S&S dat gewoon juist aanvoelde.
  The Grend. The Vael. The pale race. The pale crawlers. The pale below.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De naam 'Morlock' heeft al een grote naambekendheid vanwege het boek en de verschillende verfilmingen, zonder dat hij al overgebruikt aanvoelt. Ik zou dus persoonlijk niet naar alternatieven zoeken. Ik denk zelfs dat veel spelers het zullen appreciëren als we deze literair iconische soort als dusdanig opnemen in het nieuwe S&S-bestiarium.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de naam Morlock blijkt veelvuldig gebruikt te worden, en heeft een zelfs wat generieke betekenis gekregen (cfr. Orks, alhoewel niet zo bekend).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed. Dat is wat we willen. Bekend maar minder gebruikt dan orks. Maar uiteindelijk maakt het mij niet zo veel uit hoe ze zullen heten en moet Dizzy maar de knop doorhakken. Hij gaat uiteindelijk over het tekstueel gedeelte van het boek. Qua alternatief vond ik "The Vael" in elk geval erg goed klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij is het ook niet echt zo belangrijk. Beiden namen zijn inderdaad goed. The Vael stuurt wel in de richting van een of andere collective, een of andere sinister verbond... ook niet slecht.
  Misschien een Poll op de website? :)

  BeantwoordenVerwijderen