woensdag 22 januari 2014

Mingolië (27): Legende van ArtotephIn fantasy roleplaying draait veel, zoniet alles, rond het creëeren van verhalen. Maar ook de wereld zelf waarin de avonturen zich afspelen, kent natuurlijk een geschiedenis die vervat zit in sagen en legenden. Zelf ben ik altijd voorstander geweest om spelers met de wereld te laten kennismaken door de mythen en legenden van de wereld. Ook de spelers van de Mingolië-campagne hebben een aantal verhalen ontwikkeld om Mingolië gestalte te geven ...

De legende van Artoteph

Artoteph Van Het Duistere Mes of Artoteph De Droeve was de heerser van een Oud rijk in een lang vervlogen tijd, nog vóór de rassenoorlogen. Het koninkrijk lag ten weste van de Cha'Ell aan de voet van de bergkam.

Artoteph was de zoon van de Farao en werd verliefd op een dienster. Hun geheime liefde werd ontdekt door de jaloerse Indralath, de broer van Artoteph, die Nalaya de dienster liet verbannen en gevangenzetten in de zoutmijn van Kabodalla op verdenking van spionage.

Gek van verdriet zocht Artothep zijn geliefde wijd en zijd, door de verschroeiende woestijn en kwam uiteindelijk aan bij de zoutmijn. Zijn geliefde was echter al doorverkocht als slavin aan het Oasevolk van Ouvirir. Tijdens de zoektocht die volgde ontmoette Artoteph een zandheks, die eigenlijk de zesarmige god van wraak in vermomming was.

Ondertussen was de Farao gestorven en omdat Artoteph verdwenen was nam zijn broer Indralath zijn plaats in als nieuwe Farao. De zandheks vertelde dit aan Artoteph en beloofde hem te helpen in zijn wraak, ze gaf hem het Duistere Mes, een wapen met verschrikkelijke krachten, en zei dat hij hiermee zijn geliefde kon terugvinden.

Zou dit het Duistere Mes kunnen zijn?
(Afbeelding uit Realm of Chaos, Slaves to Darkness, GW, 1988)
 Nalya was echter al gestorven aan de ontberingen van een slavenleven in de woestijn, Artoteph vervloekte het Oasevolk en wreekte zijn lief door Indralath en de zijnen te vermoorden. Hiermee was zijn wraaklust niet gestild , Artoteph veranderde in een wreed monster op zoek naar kennis en macht om zijn geliefde Nalaya uit de dood te doen herrijzen. Hij verlengde zelfs zijn leven om zich aan dit onderzoek te wijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten