zondag 27 januari 2013

Een gunstige wind ...

Afgelopen week waaide er een gunstige wind in de richting van deze blog. Zonder dat ik me eraan verwachtte, viel er plots een uitvoerige pdf-file in mijn mailbox, afkomstig van een fervent en voormalig Schimmen & Sschaduwen speler. De file bevat een aantal uitbreidingsregels voor Schimmen & Schaduwen, met zelfs referentie naar de eerste (zwart boek) en tweede editie (groen boek). Zowaar een manuscript uit de eerste dagen van Schimmen & Schaduwen!

Om de spanning er wat in te houden, geven we uiteraard nog niet de volledige inhoud weg, noch de naam van de auteur, maar enkel de cover. De cover geeft al een indicatie van het enthusiasme voor de rollenspel-hobby die, in de vroege jaren 90, gemeengoed was in gamingkringen en toen roleplaying zijn gouden tijd beleefde.

Cover van het Aarg-Manuscript, zoals toegestuurd aan deze blog.

Ik heb de auteur van deze geweldige vondst al enkele interviewvraagjes gestuurd, en hopelijk zullen weldra meerdere zwaarwichtige onthullingen naar boven komen.

In afwachting zullen we, net zoals alle belangrijke archeologische vondsten een specifieke naam krijgen, dit document vanaf nu aanduiden als het Aarg-Manuscript. Het spreekt vanzelf dat dit document enkel met witte stofvrije handschoenen mag behandeld worden, maar met een pdf-file heeft dat niet zoveel zin, natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten