woensdag 4 september 2013

Bestiarium: B’Rhuul

Eén van de leuke dingen aan het onderhouden van de Schimmen & Schaduwen blog is het grasduinen in allerlei documenten uit een ver verleden. Zo'n document is de Monsteruitbreiding, een elektronisch document (te downloaden van de S&S site) dat enkele S&S monsters bevat. Een deel hiervan waren eerder verschenen in Sagen & Legenden 1, maar een deel waren ook nieuwe monsters die voordien nooit in een (papieren) Schimmen & Schaduwen supplement verschenen waren. Groot was mijn verbazing toen ik hier ook enkele creaturen aantrof die stammen uit de Mingolese campagne. Eentje hiervan is de veile B'hruul. Joeri W. wordt credit gegeven voor de evocatieve tekening.

De B'Rhuul (tekening Joeri W.)
De B’Rhuuli (enk. B’Rhuul), ook bekend als de Mingolese zeeduivel, zijn wezens die al eeuwen onder water leven. In tegenstelling tot wat je ervan zou verwachten, hebben ze geen schubben of kieuwen. Ze zijn echter wel voorzien van een soort chitine-achtig harnas (zoals bij insecten), die hun een natuurlijke bescherming geeft. Hun handen (klauwen) zijn schijnbaar omgekeerd gezet, maar dit heeft geen invloed op hun zwemkunsten. Ze kunnen korte pozen boven water komen maar leven vooral onder water. Hun staart loopt uit in een reeks lichtgevende bollen, die vooral dienen om hun prooien te lokken en te verlammen.

B’Rhuuli zijn ongeveer even groot als mensen en zijn voorzien van een paar stevige klauwen. Het liefst van al, voeden ze zich met schubling- en mensenvlees. Sommige mensen beweren dat ze in werkelijkheid een soort demonen zijn, die uit hun originele dimensie verstoten zijn door de daar regerende demonen. Anderen beweren dat ze werkelijk spionnen zijn voor deze demonen, die het reilen en zeilen van de schepen in het oog moeten houden. Een feit is dat ze zeker ergens een demonische achtergrond hebben, want ze zijn gevoelig voor demonenwerende spreuken en ze spreken ook de demonentaal.

B’Rhuuli bevinden zich meestal langs de kusten van Mingolië, Rivizal, Orasol en It-Quawk en vallen nooit alleen aan, maar eerder in grote groepen of kleinere verkenningstroepen van ongeveer 15 individuen

Scores
BEH 58, KRA 46, WEE 76, CHA -, INT 30, MOE -, OPM 75, SPI 55, OMV 25, BEW 10, LEP 63

Kundes
Zwemmen 80%, Klimmen 65%, Zien 50%

Speciale eigenschappen
Immuun Giffen niv. 5, Immuun bliksem, Immuun niet magie, Immuun Psychologische effecten, Nachtzicht niv. 3, Onstabiel Niv. 3, Veroorzaakt angst niv. 3, Dom honger niv. 2

Wapens
 • Klauwen Aanvallen: 60% niv 5
  Schade: 2D6 + 4D4 + Deelgif: LEP/15
 • Ademaanval Water Niv.4: 59% (4D4 ,4Lok, 1Bep).
 • Staartschok: zelfde regels als een bliksemaanval Niv.2
Wapenrusting
 • Lokatie, Raak, KLEP, BEP
 • Hoofd, 1-3, 6, 8
 • LA, 4-7, 7, 6
 • RA, 8-11, 7, 6
 • Lichaam, 2-15, 9, 23
 • LB, 16-17, 8, 8
 • RB, 18-19, 8, 8
 • Staart, 20, 7, 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten