maandag 23 november 2015

Bestiarium: Fabrix

Deze keer stellen we een wat ongewoner monster voor uit het basisregelboek van Schimmen & Schaduwen, de ongenaakbare Fabrix. Het gerucht doet de ronde dat dit monster gebaseerd was op een leraar in het college waar een aantal speldesigners toen op school zaten, maar dat is me slechts indirect bevestigd.

Fabrix, illustratie in BR2.
 Het regelboek met groene kaft schrijft het volgende:
De fabrix heeft een slijmerig, langwerpig lichaam en een slurfachtige mond. Hij wordt 5 tot 6 meter lang en alhoewel hij geen poten heeft kan hij zich toch met zijn krachtige lichaamsspieren oprichten, wat hem heel indnikwekkend maakt. Dit doet hij vooral als hij opgewonden is en om tegenstanders te bespringen of om ze met een chemische brij te bespuwen. De fabrix kan zich door een chemische reactie versmelten met hout of steen en gebruikt deze eigenschap veel om slachtoffers te verrassen. Zijn lichaam verspreidt een misselijk makende stank maar zodra hij zich volledig met een stof heeft versmolten verdwijnt de reuk. Toch blijft er steeds een onaangenaam luchtje hangen en een attente held kan dit merken mits een geslaagde Ruiken-proef. Dit kan natuurlijk de pret van de fabrix bederven en daarom verschuilt hij zich gewoonlijk op een plaats waar zijn eigen reuk door een andere wordt overtroffen, zoals in de buurt van afval of bij een bosje welriekende bloemen.
 

Fabrixen zijn hongerige monsters, steeds op zoek naar vers vlees. In een gevecht probeert hij altijd eerst zijn tegenstanders te bespuwen (als een Ademaanval Zuur (1)) en dan te bespringen. Wie besprongen wordt moet slagen in een BEH-proef om tijdig te ontwijken. Mislukt de proef dan wordt het slachtoffer onder de fabrix bedolven en onmiddelijk aangevreten door de sterke lichaamszuren. Het slachtoffer verliest dan elke gevechtsronde automatisch 2D6 LEP en krijgt telkens ook 3 schade aan zijn BEP. Het kan zichzelf alleen bevrijden door een gelukte KRA>OMV proef. Gelukkig blijft de fabrix er gewoonlijk sowieso niet bij zitten tot het slachtoffer volledig verteerd is maar richt zich de volgende gevechtsronde altijd tot een andere tegenstanders , tenzij er geen zijn. Het zuur van de fabrix blijft op uitrusting en kleding plakken zodat wie door het monster getroffen wordt er voortaan stinkend bijloopt. De getroffen persoon en zijn naaste omgeving blijven de nadelige gevolgen hiervan ondervinden behalve als de uitrusting tijdelijk vervangen wordt. De stank kan immers niet uitgewassen worden maar verdwijnt automatisch na enkele weken.
Ook voor een mogelijke nieuwe versie van S&S zijn er reeds nieuwe tekeningen van de Fabrix gemaakt. Hieronder zie je zowel de zwart-wit tekening, als de bewerkte tekening met highlights.

Fabrix, tekening door Foob, 2015

Fabrix, tekening door Foob, 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten