vrijdag 27 november 2015

Preview: Demoon (2)

Demonen en aanverwanten zijn altijd een dankbaar onderwerp voor een wat donkerder variant van high-fantasy. Hieronder weer een gloednieuwe concept-tekening voor een demoon, uitgewerkt voor een eventuele nieuwe uitgave van Schimmen & Schaduwen.

Insectoïde demoon, tekening door Foob, 2015
Zoals je duidelijk kan zien heeft deze demoon enkele insectoïde-achtige trekjes. Zijn mond of bek doet een beetje denken aan de kaken van een sprinkhaan. Bovendien zijn zijn voorarmen uitgegroeid tot krabachtige grijpklauwen, en misschien onopvallend op het eerste zicht, heeft hij een extra paar kleinere armen en handen.

Het is daarom makkelijk om in te beelden dat deze demoon vrij agressief is, aanvalt met zijn grote klauwen, maar zijn fijnere handen gebruikt voor eerder manipulatief werk zoals het afpeuzelen van de beenderen van zijn slachtoffers.

Commentaar en bedenkingen zijn steeds welkom!

2 opmerkingen:

  1. Woow die ziet er positief badass uit. Misschien lukt het me wel om een van de kleine armpjes eraf te slaan en aldus een kritieke treffer te realiseren. Maar die grijpachtige klauwen maken dat een moeilijk doelwit. Vandaar: Lopen en hoog terrein opzoeken. Of we laten het aan de Magiër over?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks. Ik ben zelf ook erg tevreden over deze illustratie. Vooral de dynamiek die uit de kromme sprinkhaan-achtige poten spreekt, is uiteindelijk goed gelukt (er wel érg naarstig gegomd alvorens dit goed zat). Dit wordt zeker één van mijn favoriete illustraties in het boek. Nu allen nog zien dat hij goed komt in kleur. Fingers crossed.

    BeantwoordenVerwijderen