dinsdag 29 december 2015

Preview: Morlocks (1)

Enige tijd geleden ontspon zich volgende email-conversatie tussen diverse creatievelingen die op dit moment werken aan een reboot van Schimmen & Schaduwen:

Dirk:
Een van de dingen die ik wil doen is de orks, snotlings, goblins etc… eruit te zwieren. Die zijn uiteindelijk veel te veel Warhammer en/of Tolkien. En dan die te vervangen door een nieuwe “the bad guys” race. Obviously een ras dat vooral onder de grond leeft, een coole naam heeft en er ook goed en scary uitziet. Dat gaan dan de stock slechterikken worden.
Ideetjes? Misschien Foob dat je al een of andere grafisch ideetje in je achterhoofd hebt? Ik dacht aan een soort Morlock-achtig ras met natuurlijk een paar grote en kleine varianten.
Phil:
Misschien niet slecht om een nieuw "slecht" ras te bedenken. Maar anderzijds zijn er in S&S al wel bestaande rassen die wat verder zouden kunnen uitgewerkt worden. bvb. de Kril, of Roks, of Nalesh.
 Foob:
Het idee van een groot antagonistisch ras, spreekt me wel aan. Een variant op de Morlock lijkt me inderdaad niet slecht. Verwacht één van de komende weken een illustratie.

En inderdaad, enkele weken later:

Foob:
Ik heb me voor de Morlocks geïnspireerd op de Time Machine film uit 2002: lichtschuwe, roodogige albino's met wit haar. Ik zie de Higher Morlock als het (weliswaar fysiek opgepompte) personage van Jeremy Irons uit die film; sluw en intelligent en met de mogelijkheid om lagere Morlocks telepatisch te controleren. De lagere Morlocks zijn gewoon dom voetvolk, gemeen en zonder eergevoel.

En bij de laatste email waren natuurlijk enkele illustratie toegevoegd... die we houden voor een latere blogpost :-)

1 opmerking:

  1. Aaah the time machine. Een classic. Als ex-Dark Elves aanvoerder kan ik me in de keuze voor Morlocks wel vinden. Morlocks zijn net als Dark Elves highly intelligent en degenerate en laten lagere rassen het vuile werk doen. Ook Melniboneans zijn een hier een goede inspiratiebron. Een goed excuus om de Elric Saga eens opnieuw te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen