vrijdag 4 oktober 2013

MegaDungeon (1)

Op SpellenSpektakel 1993, dat in mei van dat jaar in Eindhoven plaatsvond, was The Wise Tree uiteraard opnieuw met een stand aanwezig. Bedoeling was natuurlijk om de Schimmen & Schaduwen te verkopen, en om dit wat meer in de verf te zetten, werd een heus mega-avontuur voorbereid.

Het idee was als volgt: in een gigantisch grote dungeon (vanaf nu de MegaDungeon genoemd), werden 3 parties van 6 avonturiers, geleid door 3 spelmeesters, losgelaten. De parties zouden elkaar kunnen ontmoeten, misschien ook niet, en het geheel werd geleid door een uber-spelmeester (dat was ik :-)), die op een grote overzichtskaart alle bewegingen van zowel avonturiers als monsters in de gaten hield. Het idee was dan op het einde een mega-gevecht te houden met alle 18 spelers in dezelfde locatie van de dungeon.

Dit opzet werd aangekondigd in de Goblin Tribuun van april 1993, onder de titel TWT Grottentocht.

In Goblin Tribuun 6 werd het grote avontuur aangekondigd onder de hoofding TWT Grottentocht. Klik voor een grotere versie.
De MegaDungeon werd ontworpen door Dirk VdH en mezelf, en hieronder is de originele lay-out, op 8 A4 pagina's te bewonderen.

Origineel ontwerp van de MegaDungeon op 8 A4 pagina's. Klik voor een grotere versie.
Voor de conventie zelf werd dit model uitgewerkt in piepschuim door Kurt VB. Echter, dit model heeft de annalen der tijd niet overleefd.

Dirk heeft wel wel gezegd dat hij de beschrijvingen van alle dungeonkamers nog heeft teruggevonden, en we hopen deze dan ook hier te kunnen brengen.

Als ik me goed herinner werkten volgende personen mee aan het runnen van het avontuur tijdens SpellenSpektakel zelf: Dirk VdH, Steven R, Eric B, Harry S, en ikzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten