zaterdag 12 oktober 2013

Mingolië (11): De Mingolese dierenmenner en spoorzoeker

In de Mingolië-campagne zijn we aanbeland bij enkele nieuwe beroepen. Beroepen zijn altijd een vreemde duale constructie in een spelsysteem. ZIjn het effectief carrièrepaden die spelerskarakters kunnen doorlopen, of zijn het eerder blauwdrukken voor niet-spelerskarakters die de spelers op hun avonturen kunnen ontmoeten? Ongeveer in elke spelersgroep die een beroep-gebaseerd rollenspelsysteem gebruikt botst vroeg of laat op dit verschil in interpretatie.

Dit gezegd zijnde, twee beroepen voor de Mingolië-campagne!


De Mingolese dierenmenner

Beschrijving: De Mingolese dierenmenner houdt zich bezig om wilde dieren te vangen, te domesticeren en daarna te verkopen. Deze figuren kunnen zichzelf uitstekend behelpen in de Mingolese wildernis waardoor ze soms ook fungeren als gids. Dierenmenner is echter een gevaarlijk beroep, de meeste beesten willen helemaal niet gevangen genomen worden en zullen proberen om voor hun leven te vechten. Toch is het een lucratief beroep omdat vele Mingolese edelmannen graag pronken met hun exotische dieren, anderen gebruiken deze dieren om voor hen geld te verdienen in de vele arena's. Sommige dierenmenners zijn de wreedheden die tegen hun dieren begaan worden beu en beginnen een leven als avonturier.
Kundes: Africhten: Paard; Africhten: Goopie; Africhten: Dier naar keuze (MK 1-3); Africhten: Monster (MK 1d4+1); Akteertalent; Camouflage: Natuur; Dierenvriend; Dierkunde: Land; Genezen wonde's: Dier; Genezen ziektes: Dier; Mennen; Oriënteren; Rijden: Paard; Sluipen; Spoorzoeken; Vallen zetten; Waarde schatten; Zien

Speciale kundes: Heel Moedig (niet te verwarren met heel dom)

Wapenkundes: Zweep, Net, Zwaard, Blaaspijp

De Mingolese spoorzoeker.

Beschrijving: De Mingolese spoorzoeker of padvinder is een man van de natuur, een overlever die zijn of haar diensten aanbied aan reizigers. Door zijn vele omzwervingen is deze persoon in staat de gevaren van het reizen het hoofd te bieden en andere avonturiers naar hun bestemming te loodsen. De spoorzoeker is niet alleen bekend met de gevaren en het land maar ook met de volkeren en godsdiensten in het land.
Voorts is de spoorzoeker een uitstekend jager en weet hij welke planten eetbaar zijn en welke niet. Het spreekt voor zich dat dit beroep een uitstekende aanwinst is voor avonturiers en zeer gewilde gidsen zijn. Toch moet men uitkijken voor deze figuren, aan lager wal geraakte spoorzoekers kunnen namelijk overeenkomsten sluiten met roversbendes en zo nietsvermoedende avonturiers in de val lokken.

Kundes: Bewerken leer; Camouflage Natuur; Dierkunde Land; Genezen mens wonde's; Godsdienst; Klimmen; Luisteren; Oriënteren; Plantkunde; Rijden *; Sluipen; Spoorzoeken; Spreken andere taal; Vallen zetten; Volksomgang; Vuur maken; Water zoeken; Zien; Zwemmen;

Speciale kundes: Heel Taai; Heel Opmerkzaam

Wapenkundes: Vuist; Dolk; Zwaard; Lange Boog; Bolas;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten