dinsdag 1 oktober 2013

Mingolië (9): Rivizal


Het volgende land dat beschreven wordt in de Mingolië-campagne is Rivizal, een buurland van Orasol.

Rivizal (uit de Grote Atlas van Dor)
Rivizal is een uitgestrekt land dat in het oosten grenst aan Orasol. Net zoals haar buurland heeft Rivizal geen duidelijk gedefinieerde noordelijke grens aangezien het daar grenst met de Cha'LL- woestijn. Rivizal is een uitgestrekt land dat een baai omgeeft waarin zich een hoop kleine eilandjes bevinden.


Het land wordt geregeerd door een soort democratie, bestaande uit een raad van negen wijzen. De raad zetelt in de hoofdstad Rivi en wordt gekozen uit de rangen van de 9 grootste gildes van het land.
Rivizal kent een relatief grote welvaart die vooral bestaat uit export van goederen, de Rivizalezen zijn namelijk ook bekend als uitstekende vaklui. De Hoofdstad Rivi is een Mekka voor allen die iets met kennis en wetenschap, kunst of magie bezig is.

De bergketen in het zuiden van het land is een vreemde en magische plaats. Er bevinden zich daar, op de flanken van een slapende vulkaan, mijnen waar chaosstaal kan ontgonnen worden. Vroeger woonden hier Dwergenclans en tijdens de grote rassenoorlog is hier een enorme veldslag uitgevochten waarbij tienduizenden de dood vonden. Deze streek wordt ook geteisterd door geesten en schimmen van de slachtoffers van die oorlog. Dit is trouwens een van de weinige plaatsen waar men nog Dwergen terug kan vinden in Mingolië, De Dwergenkoning Radker Steenzilver heeft lang geleden een overeenkomst gesloten met de Raad van 9 om een groot deel van de opbrengst te delen met het land in ruil voor het recht om de bergen terug te mogen bewonen.

Langs de westkant grenst Rivizal met Busark, deze kant wordt dus bijna altijd bewaakt door een semi- paraat leger om invallen te voorkomen. Regelmatig voeren de troepen van Busark raids uit op de dorpjes aan deze grens op zoek naar meer slaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten